ГоловнаПолітика

Тимошенко порівняла скасування позаблокового статусу з Декларацією про незалежність

"Батьківщина" закликала Раду підтримати законопроект Порошенка

Тимошенко порівняла скасування позаблокового статусу з Декларацією про незалежність
Фото: batkivshchyna.com.ua

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала парламент підтримати президентський законопроект про скасування позаблокового статусу України. На її думку, це настільки ж важливе рішення, як і ухвалення Декларації про незалежність.

"Ми готові консолідувати свої зусилля навколо законопроекту президента України, щоб, по-перше, зібрати понад 300 голосів у парламенті за скасування позаблокового статусу, а, по-друге, проголосувати за цей законопроект невідкладно у вівторок першим питанням. Є всі шанси показати й Україні, і світу, а також і всім країнам-членам НАТО, що в Україні є консолідація в парламенті, консолідація в суспільстві щодо скасування позаблокового статусу", - цитує політика прес-служба "Батьківщини".

"Ми готові консолідувати свої зусилля навколо законопроекту президента України, щоб, по-перше, зібрати понад 300 голосів у парламенті "за". Я впевнена, що, якщо у вівторок ми зробимо цей крок і скасуємо позаблоковий статус як перший етап щодо вступу України в НАТО, то це голосування дорівнюватиме за своїм статусом ухваленню Декларації про державний суверенітет України", - підкреслила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" вважає, що членство в НАТО убезпечило б Україну від агресії Росії і є справжнім шансом припинити війну на Донбасі.

Вона додала, що треба провести референдум про членство України в блоці, тому що його підтримують понад 70% українців. Нардеп Іван Корулько у свою чергу нагадав, що перед виборами "Батьківщина" зібрала понад 3 млн підписів на підтримку такого референдуму.

Нардеп Григорій Немиря також додав, що після скасування позаблокового статусу треба буде ухвалити план дій про вступ України в НАТО і активізувати переговори з країнами-членами альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram