ГоловнаПолітика

"Батьківщина" зібрала три мільйони підписів за референдум про НАТО

Під вікнами Порошенка з ящиків виклали напис "NАТО - Це мир"

"Батьківщина" зібрала три мільйони підписів за референдум про НАТО
Фото: Сергей Коровайный

Партія "Батьківщина" зібрала понад три мільйони підписів за референдум про вступ України до НАТО, заявила її лідер Юлія Тимошенко.

"Наша команда зібрала 3300931 підпис українців за те, щоб разом із парламентськими виборами провести референдум щодо вступу України в НАТО", - повідомила вона біля будівлі Адміністрації президента. Близько 12 години дня прихильники партії привезли туди паперові ящики з підписами за референдум, виклавши ними фразу "NАТО - Це мир".

Тимошенко вважає, що президент Петро Порошенко має видати указ про негайне проведення референдуму. Вона додала, що планує зустрітися сьогодні з Порошенком і поговорити про референдум та майбутню коаліцію у Верховній Раді.

Нагадаємо, у вересні ЦВК відмовив "Батьківщині" у проведенні референдуму про НАТО через порушення порядку, встановленого законом "Про всеукраїнський референдум".

"Батьківщина" пропонувала винести на референдум питання: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) як системи колективної безпеки?".

Згідно із законодавством, референдум можна провести у разі, якщо за нього висловилися три мільйони осіб. Призначати його може президент або Верховна Рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram