ГоловнаПолітика

Порошенко відхрестився від доручення переслідувати "Дзеркало тижня"

Президент назвав фейковим оприлюднене газетою доручення

Порошенко відхрестився від доручення переслідувати "Дзеркало тижня"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заперечує, що давав доручення залучити до відповідальності автора журналістського розслідування газети "Дзеркало тижня. Україна" .

Про це він заявив 21 жовтня у Дніпропетровську, повідомляє Укрінформ.

"Нібито одне шановане і відоме видання зробило потрібне державі розслідування і нібито з'явилося фейкові повідомлення, де від імені президента дається доручення для того, щоб залучити до відповідальності журналіста. Це нісенітниця! Навпаки: за результатами журналістських розслідувань залучать до відповідальності, у разі підтвердження цієї інформації, державні підприємства, бюрократів або чиновників, те чи інше міністерство", - зазначив президент.

Порошенко зазначив, що доказом його прихильності до свободи слова є підтримка нової редакції закону про прокуратуру. "Прокуратура просто більше не зможе втручатися в роботу і діяльність незалежних журналістів. Саме таку модель я вітаю", - сказав Порошенко.

"Нам необхідно берегти свободу слова. Для нас це дуже і дуже важливо. Я хотів би вас запевнити, що буду захисником свободи слова", - сказав президент, звертаючись до журналістів.

Нагадаємо, стаття "Тінь війни" в газеті "Дзеркало тижня. Україна" про продаж зброї підприємствами і посередницькими фірмами "Укроборонпрому" захисникам України під час АТО вийшла на початку вересня. Минулої п'ятниці стало відомо, що Міноборони та "Укроборонпром" подали на видання в суд. Також "Дзеркало тижня. Україна" оприлюднило скан доручення президента залучити до відповідальності автора статті за підрив обороноздатності держави "у разі підтвердження наявності складу злочину".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram