ГоловнаПолітика

ДНР проводить черговий етап мобілізації

Бойовики очікують наступу сил АТО після виборів

ДНР проводить черговий етап мобілізації
Фото: 62.ua

Керівництво "ДНР" заявляє про підготовку "широкомасштабного наступу" українських військ після проведення в Україні парламентських виборів. Під цим приводом багатьом організаціям і установам запропоновано провести "мобілізаційні заходи".

Про це пише координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у своєму "Фейсбуці".

За його даними, ці заходи зводяться до масового вилучення техніки та майна "для потреб оборони".

Паралельно в Донецьку проводять "черговий етап" примусової "мобілізації" населення в лави "ДНР", додав Тимчук.

За даними ІО, після активних бойових сутичок у районі аеропорту в Донецьку батальйони терористів "Оплот" і "Схід" зазнали серйозних втрат, після чого тимчасово призупинили участь в активних бойових діях. Зараз ці бандформування проходять доукомплектування та поповнення бойовою технікою за рахунок ресурсів, які прибувають із РФ.

Також група відзначає появу в Донецьку підрозділів регулярної армії РФ (раніше російські підрозділи вивели з міста).

"Прибули підрозділу спецпризначенців ГРУ ГШ ЗС РФ з Омська (Росія) і 331 парашутно-десантного полку (м. Кострома, РФ). Також російські військовослужбовці несуть службу на одному з блокпостів у районі Спартака", - сказано в повідомленні.

Крім того, повідомляють, що через прикордонний пункт пропуску "Успенка" останніми днями з території Донбасу на територію Росії неодноразово виїжджали автомобільні тягачі, на яких були встановлені макети бронетехніки.

"Не виключено проведення російсько-терористичними військами операції з уведенню в оману Києва та міжнародних організацій на предмет виведення російських військ з території Донбасу", - вважають у групі ІО.

Нагадаємо, зараз у зоні бойових дій на Донбасі панує черговий "режим тиші". Однак це не завадило бойовикам увечері 21 жовтня зробити дві спроби штурму Донецького аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram