ГоловнаПолітика

Яценюк розповів, коли Україна зможе вступити в НАТО

Україні необхідно провести реформи в галузі безпеки, економіки, правосуддя, щоб відповідати стандартам та критеріям НАТО

Яценюк розповів, коли Україна зможе вступити в НАТО
Фото: EPA/UPG

"Дорожна карта" України до НАТО - це скасування позаблокового статусу, імплементація реформ і отримання згоди українського народу щодо членства в Альянсі.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час прес-конференції за підсумками зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом в Брюсселі, інформує Урядовий портал.

"Президент України, прем'єр-міністр України та українська влада мають спільну позицію щодо національної безпеки й оборони. Це наше спільне рішення - скасувати так званий позаблоковий статус України, який був подарований Росії тодішнім президентом Януковичем", - зазначив він.

Крім того, за словами Яценюка, Україні необхідно провести реформи в галузі безпеки, в політиці, економіці, правосудді, "щоб відповідати всім стандартам і критеріям, які застосовуються до країн-членів НАТО".

Він також підкреслив, що згідно з чинним українським законодавством необхідно провести референдум щодо запропонованої перспективи членства в НАТО.

"Коли ми досягнемо успіху в імплементації цього, ми будемо готові приєднатися до Альянсу. Це "дорожня карта", і ми будемо її дотримуватися", - запевнив прем'єр-міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram