ГоловнаПолітика

Росія активізувала підготовку бойовиків до партизанської війни

За добу військових обстріляли більш ніж 50 разів

Росія активізувала підготовку бойовиків до партизанської війни
Фото: EPA/UPG

Російська Федерація активізувала підготовку бойовиків на Донбасі до організації та ведення диверсійно-партизанської війни.

Як повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у "Фейсбуці", в "ДНР" із Росії прибуло близько 15 фахівців цієї справи. Крім того, за його даними, в "ЛНР" формують "підрозділи глибинної розвідки", які курують офіцери ГРУ ГШ ЗС РФ. Проводять відбір із-поміж бойовиків, які відзначилися в бойових сутичках з українськими військами.

Також наголошують, що за минулу добу російсько-терористичні війська атакували позиції сил АТО більш ніж 50 разів. Обстрілювали з мінометів, реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, танків і стрілецької зброї.

У тому числі 8 разів обстріляли блокпост поблизу н.п. Сміле; 6 разів завдавали вогневих ударів по позиціях наших військ у районі н.п. Піски; 4 рази обстрілювали околиці Дебальцевого; тричі обстріляли позиції українських військ на території аеропорту в Донецьку; по 2 рази завдавали ударів по позиціях української армії поблизу н.п. Триізбенка, Луганськ, Трудівське, Авдіївка, Чорнухине, Новоорлівка, Троїцьке.

Нагадаємо, з 5 вересня, коли було досягнуто так званого перемир'я, на Донбасі загинули 68 українських військових і 51 цивільна особа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram