ГоловнаПолітика

Москаль: через СБУ Станиця Луганська залишилася без пенсій і зарплат

Пенсійний фонд і казначейство вважають, що в селищі тривають бойові дії

Москаль: через СБУ Станиця Луганська залишилася без пенсій і зарплат
Фото: Макс Левин

Луганський губернатор Геннадій Москаль звинуватив заступника голови СБУ Андрія Левуса в тому, що Станиця Луганська, яку контролює Україна, залишилася без пенсій і зарплат.

"Заступник голови СБУ Андрій Левус відправив Державному пенсійному фонду та Державній казначейській службі України недостовірний лист про те, що в райцентрі тривають бойові дії. У підсумку місто і район були від'єднані від автоматизованої системи Пенсійного фонду та Держказначейства. Люди залишилися без пенсій, зарплат та інших передбачених законодавством грошових виплат", - цитує Москаля його прес-служба.

Москаль повідомив, що 2 вересня Станиця Луганська зазнала серйозного руйнування "Градами" бойовиків ЛНР: приміщень, придатних для проживання, там майже не залишилося. Але зараз бойових дій там немає і людей там багато.

"Гуманітарну допомогу сюди не завозили, люди вже кілька місяців потерпають від відсутності грошей і нестачі продовольства. Фактична заборгованість із зарплат і інших виплат починається з квітня. І все це - через безвідповідальне ставлення чиновників СБУ", - заявив Москаль.

Нагадаємо, що Москаль очолив Луганську обладміністрацію 18 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram