ГоловнаПолітика

ЦВК сьогодні завершує реєстрацію кандидатів у депутати

Комісія розгляне 900 заяв мажоритарників

ЦВК сьогодні завершує реєстрацію кандидатів у депутати
Фото: obozrevatel.com

Центральна виборча комісія у вівторок, 30 вересня, розгляне близько 900 заяв кандидатів у депутати Ради в одномандатних виборчих округах і завершить їхню реєстрацію на позачергові парламентські вибори. Про це на навчальному семінарі Центрвиборчкому сказав голова ЦВК Михайло Охендовський.

"Сьогодні - останній день для реєстрації кандидатів у народні депутати... Сьогодні ми розглянемо заяви кандидатів, які були подані 25 вересня. Усього тоді було подано близько 900 заяв, і сьогодні всі ці заяви слід розглянути", - сказав він.

Станом на 29 вересня ЦВК зареєстрував 3148 кандидатів в одномандатних виборчих округах: 1780 самовисуванців і 1368 - від політичних партій. У виборах у багатомандатному загальнодержавному окрузі беруть участь 29 політичних партій.

Також Охендовський заявив про початок друку виборчих бюлетенів: у ніч проти 28 вересня поліграфічні підприємства розпочали виготовлення бюлетенів, уже готові кілька мільйонів примірників. Бюлетені для голосування і за партійними списками, і в мажоритарних округах виготовляють на двох поліграфічних підприємствах: Поліграфкомбінаті "Україна" і Монетно-банкнотному дворі Національного банку України.

Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної Ради України пройдуть 26 жовтня. У ЦВК впевнені, що громадяни зможуть проголосувати в усіх регіонах України, крім окупованого Криму і захоплених бойовиками районів Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram