ГоловнаПолітика

Місія ОБСЄ самоусунулася від спостереження в Луганській області, - Москаль

Жителів регіону не попереджають про прийдешні обстріли

Місія ОБСЄ самоусунулася від спостереження в Луганській області, - Москаль
Фото: Макс Левин

Луганська ОДА констатує самоусунення місії ОБСЄ від виконання обов'язків в області. Про це повідомляє губернатор регіону Геннадій Москаль на своєму сайті.

"Місія ОБСЄ, яка повинна контролювати виконання домовленостей про припинення вогню, на жаль, самоусунулася від своїх обов'язків. А наші спецслужби, які повинні були попереджати про підготовку артилерійських і мінометних обстрілів, мовчать", - сказано в повідомленні.

Губернатор повідомляє, що за минулу добу бойовики ЛНР двічі обстріляли опорний пункт 92-ї бригади поблизу Щастя, пізно ввечері були спроби штурму блокпоста Нацгвардії в с. Хороше.

"Спочатку вівся обстріл, після якого в наступ пішли три танки з живою силою бойовиків. Вогнем у відповідь з великокаліберної артилерії штурм відбили, два танки пошкодили, але змогли відступити. Один нацгвардієць поранений, також вогнепальні поранення ніг отримав співробітник 21-го окремого батальйону Криворізької міліції", - пише Москаль.

З 17:00 до 19:00 у понеділок, 29 вересня, бойовики обстрілювали село Троїцьке, мінометним вогнем пошкоджено школу, котельну, допоміжні приміщення школи та шість приватних будинків, одна місцева жителька отримала поранення.

Нагадаємо, сьогодні Москаль повідомив про інтенсивний обстріл райцентру Попасна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram