ГоловнаСвіт

США тренуватимуть бійців опозиції за межами Сирії

Бійці сирійської опозиції допоможуть боротися з "Ісламською державою"

США тренуватимуть бійців опозиції за межами Сирії
Сьюзан Райс
Фото: EPA/UPG

Підготовка помірної сирійської опозиції з боку США проводитимуть за межами республіки, при цьому американські військові не братимуть участі в сухопутних бойових операціях проти терористичного угрупування "Ісламська держава" на території Сирії та Іраку.

Про це заявила радник адміністрації президента Обами з національної безпеки Сьюзан Райс.

"Стратегія США (з боротьби з екстремістами "Ісламської держави") передбачаєі, що американські військовослужбовці не братимуть участі у сухопутних бойових операціях на території Сирії та Іраку. Так само, як американські підрозділи не увійдуть до Сирії для підготовки сирійської опозиції (у їхній боротьбі з ІД). Програма з навчання опозиції Сирії проводитиметься за межами Арабської республіки, в партнерстві з сусідніми країнами", - заявила Райс на брифінгу.

Вона зазначила, що стратегія США передбачає залучення "місцевих сил" до боротьби з бойовиками ІД.

"Сили безпеки Іраку вже приєдналися до боротьби з екстремістами "Ісламської держави", разом із їхніми курдськими колегами, за підтримки США. І тепер сирійська опозиція, яку ми навчимо й озброїмо, зможе також брати участь у цій боротьбі", - додала Райс.

Раніше президент США Барак Обама виклав свою стратегію боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава", яке кілька місяців тому різко активізувало діяльність в Іраку і захопило великі території, оголосивши про створення так званого "ісламського халіфату". До цього угрупування активно діяло на території сусідньої Сирії, де воює проти режиму президента Башара Асада. Згідно зі стратегією Обами, ІД знищать завдяки авіаударам, а також посиленню підтримки сил безпеки Іраку і помірної сирійської опозиції.

Міжнародне співтовариство організує коаліцію для знищення небезпечної терористичної організації, окремі країни надають Іраку військову і/або гуманітарну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram