ГоловнаПолітика

Швейцарія констатувала прогрес України в імплементації режиму припинення вогню на Донбасі

У Берні наголосили, що не можна допускати, аби зобов'язання про припинення вогню порушували

Швейцарія констатувала прогрес України в імплементації режиму припинення вогню на Донбасі
Фото: open.by

Головуюча в ОБСЄ Швейцарія констатує прогрес України в імплементації угоди про припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ.

"Слідом за прийняттям двох важливих законів в українському парламенті головуюча в ОБСЄ Швейцарія і міністр закордонних справ Дідьє Буркгальтер констатували прогрес України в імплементації мінського протоколу, підписаного 5 вересня. Цей протокол націлений на імплементацію мирного плану Президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна" , - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Швейцарія наголошує на важливості закону, що надає особливий статус певним районам Донецької та Луганської областей, а також передбачає проведення дострокових місцевих виборів і створення правових підстав для амністії певних осіб, причетних до останніх подій на Донбасі.

Також висловлюється думка, що звільнення великої кількості заручників є хорошим сигналом, що може сприяти подальшому розв'язанню кризи.

Водночас наголошено, що не можна допускати, аби зобов'язання про припинення вогню порушували.

Нагадаємо, 5 вересня Президент Петро Порошенко заявив про підписання на засіданні тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі за участю України, Росії, ОБСЄ та представників терористичних організацій "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" протоколу про припинення вогню. А 16 вересня народні депутати підтримали законопроект №5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. За відповідне рішення проголосували 277 нардепів. 17 вересня в закон про особливий статус Донбасу внесли зміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram