ГоловнаПолітика

Рада Європи визнала, що в Україні воює російська армія

МЗС України вважає таке рішення безпрецедентним

Рада Європи визнала, що в Україні воює російська армія
Фото: Макс Левин

Вищий виконавчий орган Ради Європи - Комітет міністрів - визнав присутність російських військ в Україні і закликав Москву вивести їх із території України.

Комітет закликав Російську Федерацію вивести всі свої війська з України й утримуватися від будь-якого подальшого військового втручання в Україні, зокрема від постачань військової техніки та майна іншим сторонам, забезпечити безпеку кордону, уникнути незаконного переміщення майна, повідомляє "Новое время" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

У МЗС України вважають таке рішення безпрецедентним.

"Це безпрецедентне рішення для Ради Європи, ще одне визнання авторитетною міжнародною організацією присутності російських військ на території України і військового втручання Росії, яке Москва вперто заперечує. Ми вітаємо таке рішення Комітету міністрів Ради Європи як черговий прояв консолідації міжнародної спільноти на підтримку України і осуду російської агресії", - сказало джерело видання в МЗС України.

Раніше про присутність російських військових в Україні заявили президент США Барак Обама і генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Нагадаємо, 25 серпня в Донецькій області сили АТО затримали 10 російських десантників.

27 серпня в ЗМІ з'явилася інформація про загиблих десантників із Пскова і з Костроми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram