ГоловнаПолітика

"Майданівці" прогнали комунальників (оновлено)

Проїжджа частина на Майдані залишається заблокованою

"Майданівці" прогнали комунальників, які сьогодні вранці намагалися розблокувати проїзд Хрещатиком і на Майдані Незалежності. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: LB.ua

Після того, як на Майдані запалили шини, натовп із мешканців площі відтіснив комунальників і бійців батальйону "Київ-1" від рогу Хрещатика і Майдану до готелю "Козацький".

Після цього "майданівці" почали будувати барикаду і розбирати пожитки, які залишилися на місці наметів, що стояли на проїжджій частині біля згорілого Будинку профспілок. Кореспондент LB.ua зауважив, що із цього майданчика "майданівці" принесли щонайменше два ящики з "коктейлями Молотова" до наметів, які ще залишилися на вулиці Хрещатик.

Фото: LB.ua

Близько 11:10 "майданівці" відтіснили спецбатальйон "Київ-2", що стояв з іншого боку Майдану, в районі Головпоштамту, до вулиці Прорізної. На розі Хрещатика і Прорізної декільком особливо агресивним чоловікам вдалося захопити кран комунальників. Оскільки кранівник накивав п'ятами, а з "майданівців" ніхто не вміє керувати краном, то він так і залишився стояти там. Умінь людей з Майдану вистачило тільки на те, щоб трохи опустити стрілу.

Фото: LB.ua

Згодом бійці спецбатальйону МВС відійшли вгору вулицею Прорізною.

До 12:30 ситуація на Майдані вщухла. Рятувальники потроху гасять пожежі.

Фото: LB.ua

Підсумком ранкових подій стало звільнення значної частини Хрещатика від барикад і наметів. На проїжджій частині Майдану біля Будинку профспілок намети згорнули, однак не вдалося вивезти звідти завали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram