ГоловнаПолітика

Канада ввела додаткові санкції проти Росії

До переліку входять 19 фізичних осіб та 22 організації

Канада ввела додаткові санкції проти Росії

Канада розширила список санкцій щодо Росії, кримських компаній і бойовиків на сході України. Відповідну інформацію опубліковано в середу на сайті канадського прем'єра Стівена Харпера.

До переліку входять 19 фізичних осіб та 22 організації, в тому числі банківські структури.

Зокрема, до списку санкцій увійшли банки: ВТБ, Россельхозбанк, Банк Москви і Российский Национальный Коммерческий Банк (РНКБ). У комюніке канадського уряду також зазначено, що санкції вводяться щодо Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) і лоукостера "Добролет".

Крім того, вводяться санкції щодо ряду кримських компаній. Зокрема, мова йде про виробників вина "Новий світ" і "Массандра", про компанії, які володіють комерційними портовими спорудами в Керчі і Севастополі.

Санкції поширюються і на збройні формування ополченців, які діють на сході України, а також - проти "Федеральної держави Новоросія".

До списку санкцій також внесено імена ще 19 громадян Росії і ватажків бойовиків на сході України. До нього, зокрема, потрапили президент Чеченської республіки Рамзан Кадиров, голова Служби зовнішньої розвідки РФ Михайло Фрадков, директор ФСБ Олександр Бортніков та заступник секретаря СБ РФ Рашид Нургалієв.

Прем'єр Канади Стівен Харпер зазначив, що його країна при складанні списку санкцій координувала свою позицію зі США та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram