ГоловнаПолітика

Аваков пояснив, чому для Нацгвардії купують російські КамАЗи

МВС замовило 370 КрАЗів, 29 шасі КамАЗ та 52 тягачі МАЗ

Аваков пояснив, чому для Нацгвардії купують російські КамАЗи
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що український КрАЗ є основним стратегічним постачальником Нацгвардії, однак він не справляється з усіма замовленнями, тому доводиться купувати автомобілі білоруського та російського виробництва.

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"На сьогодні обсяг нашого замовлення на українському КрАЗі - два контракти -  60 та 310 автомобілів. Всього 370 машин на суму близько 361 млн грн - тягачі, броньовані і бортові, кунги, спецмашини, платформи, причепи, реммайстерні. Броньовані машини спецназу "Когуар" - 20 штук (10 поставлено+10 в дорозі), шикарний "Спартан" - 21 машина. Зараз ще готуємо один контракт додатково на 95 млн. грн. на 40 машин", - заявив Аваков.

При цьому він зазначив, що якщо на якість кременчуцьких автомобілів скарг немає, то зі швидкістю їх виробництва проблеми. "Не звикли ще до таких масових замовленнь. Точніше відвикли. Так, наприклад, у липні КрАЗ повинен був поставити 60 машин, а поставив 28. При цьому завод може виконати замовлення тільки при передоплаті 70%", - пояснив він.

Тому довелося звернутися до російських і білоруських машин, заявив Аваков. Зокрема, замовили 29 шасі КамАЗ за 27,7 млн грн, а також 52 тягачі МАЗ за 43,17 млн грн. Міністр підкреслив, що оплата за цю техніку здійснюється за фактом поставки та випробування продукції.

"Окрім того, ми закупили автобуси для перевезення людей в українських виробників "Еталон" та "Богдан" для перевезень на короткі та довгі відстані майже на 93 мільйони", - додав Аваков.

Нагадаємо, Нацгвардія отримала на озброєння бронеавтомобілі Cougar.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram