ГоловнаПолітика

ЄС додав до списку санкцій 8 осіб і 3 компанії

Також вирішено обмежити торгівлю та інвестиції в Крим і Севастополь

ЄС додав до списку санкцій 8 осіб і 3 компанії
Фото: Макс Левин

Євросоюз розширив список осіб, до яких застосують санкції у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів, і прийняв ряд обмежувальних заходів щодо Криму.

Відповідне рішення прийнято в понеділок у Брюсселі під час засідання Комітету постійних представників країн ЄС (COREPER), повідомив європейський дипломат, пише УНІАН.

"Постійні представники погодилися додати інші особи та організації, які виграють або підтримують російських осіб, що приймають рішення (так звані "соратники"), до списку осіб, які підлягають заморожуванню активів і забороні на в'їзд до ЄС. Також було досягнуто домовленості направити санкції на інших юридичних осіб, котрі відповідальні за дії проти територіальної цілісності України", - сказав він. До списку потрапили вісім осіб і три компанії.

За словами дипломата, COREPER також погодив подальші заходи, що обмежують торгівлю та інвестиції в Крим та Севастополь.

"Ці обмежувальні заходи зупиняють інвестиції в деякі сектори в Криму і Севастополі (створення, придбання або розвиток транспортної, телекомунікаційної, енергетичної галузей; інвестиції в нафту, інвестиції в газові або інші корисні копалини). Вони також забороняють експорт ключового устаткування для цих секторів в Криму та Севастополі", - додав він.

Правові акти щодо введення цих рішень у силу буде прийнято за письмовою процедурою в середу й опубліковано в офіційному журналі ввечері 30 липня, уточнив дипломат.

Нагадаємо, 28 липня лідери США та провідних держав Євросоюзу домовилися про необхідність впровадження нових санкцій відносно Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram