ГоловнаПолітика

Тарута просить донеччан покинути місто

"Я точно знаю, що наші війська не обстрілювали Донецьк"

Тарута просить донеччан покинути місто
Фото: lifedon.com.ua

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута закликає жителів Донецька покинути місто через його обстріл терористами.

"Донецьк охопила паніка. Городяни переконують одне одного в тому, що наше місто атакує українська армія. Знайте - це брехня. Я хочу, щоб ви знали, що наше місто захопили варвари і терористи. Вони вже обдурили вас, пообіцявши золоті гори, а натомість принесли в наш дім хаос, розруху і смерть. Зрозумівши, що вони не знаходять масової підтримки від донеччан, терористи взяли наше місто в заручники і вбивають його, завдаючи ударів по житлових кварталах", - сказано в заяві Тарути, оприлюдненій на сайті ДонОДА.

"Дорогі донеччани! Я точно знаю, що Збройні Сили України не вели, не ведуть і не будуть вести бойові дії проти власного народу. Я точно знаю, що жоден український солдат ніколи не вистрілить у беззбройного українця. Я точно знаю, що наші війська НЕ обстрілювали Донецьк ", - додав губернатор.

Він закликав жителів міста зібратися із силами, бути мужніми і сміливими, дотримуватися правил і норм цивільної оборони.

"Якщо у вас є можливість - не бійтеся покинути місто. Держава гарантує, що кожному, хто шукає притулок, будуть надані турбота і увага", - сказав Тарута.

Нагадаємо, у Донецьку внаслідок бойових дій 21 липня загинули 5 мирних мешканців, 12 поранені. Сили АТО заперечують обстріл міста і зазначають, що це роблять бойовики для дискредитації ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram