ГоловнаПолітика

Найскладнішою залишається ситуація в прикордонних районах Донбасу, - Тимчук

Сили АТО взяли під контроль Рубіжне та частково Лисичанськ

Найскладнішою залишається ситуація в прикордонних районах Донбасу, - Тимчук
Архив
Фото: EPA/UPG

Унаслідок успішних активних дій сил АТО основні угруповання терористів на території Луганської та Донецької областей відрізано від забезпечення. Ущільнено кільце навколо Горлівки та Донецька, повідомляє у Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Окрім того, як повідомляє він, обстріляли позиції сил АТО поблизу населеного пункту Предтечене в Донецькій області та на східних околицях н.п. Артемівськ. Обстріл здійснювали з мінометів і стрілецької зброї.

"Силовики розширили зону контролю навколо Донецького і Луганського аеропортів. Намагаючись контратакувати, бойовики обстрілюють позиції силовиків на цих об'єктах із мінометів і РСЗВ "Град", - сказано в повідомленні.

Тимчук підтвердив, що сили АТО взяли під контроль периметр н.п. Рубіжне, проводять зачистку міста від бойовиків.

"Частково блоковано н.п. Лисичанськ. Уночі терористи в цьому районі пішли на прорив. Знищено велику кількість техніки і живої сили бойовиків. Близько 30 терористів узято в полон", - повідомив Тимчук.

Водночас найскладнішою залишається ситуація в прикордонних районах (у районах н.п. Успенка, Маринівка, Дякове), а також у районі н.п. Донецьк, Луганськ, Попасна, Краснодон, Горлівка, повідомляє Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram