ГоловнаПолітика

Після катастрофи "Боїнга" конфлікт на Донбасі став міжнародним, - посол

Тепер Європа повинна відповісти рішучіше і єдиним фронтом

Після катастрофи "Боїнга" конфлікт на Донбасі став міжнародним, - посол
Фото: ЕРА/UPG

Міжнародна спільнота має кардинально змінити ставлення до кризи в Україні, адже після трагедії малайзійського літака конфлікт вийшов за межі України і став міжнародним.

Про це заявив посол України в Римі Євген Перелигін в інтерв'ю італійському RAIRadio1, яке цитує "Радіо Свобода".

"На сьогодні всі зрозуміли, що до конфлікту в Україні причетна Росія, оскільки постачає зброю сепаратистам", - сказав Перелигін.

Дипломат переконаний: окрім терористів, відповідати за збитий літак повинна Росія, оскільки протягом останніх трьох місяців забезпечила їх не тільки звичайною зброєю, а й зенітно-ракетними комплексами. Перелигін зазначив, що тепер Європа повинна відповісти рішучіше і єдиним фронтом.

"На жаль, - зауважив він, - Європа досі не говорить одним голосом, тому що деякі країни ЄС мають привілейовані економічні відносини з Росією".

При цьому Перелигін не уточнив, про які держави йдеться. Утім, посол зазначив, що Італія - як головуюча країна в Раді ЄС - шукає шляхи порозуміння між членами спільноти з метою вироблення єдиної позиції Євросоюзу.

У програмі італійського телеканалу SKY дипломат наголосив, що в Україні настане мир, щойно Росія припинить постачати зброю бойовикам і не підбурюватиме їх до тероризму.

"Зараз усе в руках Росії, щоб припинити насильство на сході України", - зазначив Перелигін.

Нагадаємо, літак авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня над Донбасом. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею "Теракт".

Окрім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ заявляє, що має докази того, що доправленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами "Бук" керували російські військові фахівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram