ГоловнаПолітика

МЗС вважає заборону Чубарову в'їжджати у Крим "вироком кремлівській окупації"

"Тюрма народів знову показала свій ворожий оскал"

МЗС вважає заборону Чубарову в'їжджати у Крим "вироком кремлівській окупації"
Рефат Чубаров
Фото: glavcom.ua

Заборона російської влади і самопроголошеної бандитської влади в Криму голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефатові Чубарову перебувати на рідній землі є вироком кремлівській окупації.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"З будь-якого погляду - міжнародно-правового, політичного та просто людського - ці дії є наслідком безпорадної спроби зупинити громадський протест мешканців Криму проти свавілля, який знищує добробут, безпеку і самобутність цієї землі", - сказано в ній.

Російській окупації скоро настане кінець, вважають у МЗС.

"Абсурдне рішення Кремля - це результат ненависті та шовіністичної політики, яку Російська Федерація, продовжуючи традиції Сталіна, здійснює щодо кримськотатарського народу від початку збройної окупації й анексії Криму", - додали там.

На думку дипломатів, за обгорткою "російської багатонаціональності" криється жорстоке обличчя тоталітарного політичного режиму, який пригнічує будь-які інші мову і культуру, не кажучи про демократичні права і свободи.

"Тюрма народів знову показала свій ворожий оскал", - зазначено в заяві.

При цьому наголошено, що посадові та службові особи самопроголошеної кримської влади, які порушили українське законодавство, заборонивши Рефатові Чубарову в'їзд на територію Криму, будуть неминуче покарані.

МЗС також закликало міжнародну спільноту та всі світові правозахисні організації засудити дії Російської Федерації.

Нагадаємо, в суботу самопроголошена кримська "влада" не пустила на територію півострова голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який повертався з виїзного засідання в Генічеську Херсонської області. Росія заборонила Чубарову в'їзд на свою територію строком на п'ять років. Раніше аналогічний захід застосували до  лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram