ГоловнаПолітика

Українці вважають, що Росія не задовольниться одним Кримом, - опитування

Більшість громадян вважають, що вслід за Кримом Росія спробує забрати собі й інші території України.

Так заявили 55,1% респондентів соцопитування, проведеного Інститутом Горшеніна, на питання, чи спробує Росія продовжити агресію проти України і захопити інші частини території України. Результати опитування були представлені у вівторок на на ІV Національному експертному форумі "Від революції до нової країни".

Тільки 21,5% опитаних вважають, що Росія задовольниться одним Кримом. 23,4% респондентів не змогли відповісти на це питання.

Водночас 76,7% українців вважають, що Росія становить загрозу для України. Повністю впевнені у тому, що дії РФ загрожують майбутньому України як держави, 45,1% учасників опитування, скоріше впевнені - 31,6%.

З іншого боку - лише 5,1% українців з цілковитою впевненістю відмітають будь-які подібні припущення і 8,1% вважають, що таке твердження, швидше за все, неправильне. 10,1% респондентів не змогли відповісти на це питання.

На питання, чи бере участь Росія у озброєнні сепаратистів на сході і чи керує вона їх діями, позитивно відповіли 64,2% респондентів. Не бачать таких дій з боку Росії 23,6% респондентів. Не змогли відповісти на питання 12,2% опитаних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram