ГоловнаПолітика

Україна повинна використовувати проблеми з Росією для пошуку нових ринків збуту, - експерт

Голова ради підприємців при Кабміні вважає, що Україні потрібно вірити у свої можливості

Україна повинна використовувати проблеми з Росією для пошуку нових ринків збуту, - експерт
Фото: Артем Атаманюк

Важке економічне становище, у якому опинилася Україна, може стати можливістю пошуку нових ринків, зокрема, в ЄС. Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна сказав голова ради підприємців при Кабміні України Леонід Козаченко.

"Для України настали важкі часи. Найважчі за всю історію незалежності. Це дуже серйозне випробування", - заявив Козаченко і додав, що разом з тим, це можливість пошуку нових ринків.

На його думку, для цього потрібно використовувати весь досвід і можливості і "вірити в те, що нам вдасться це подолати".

Нагадаємо, Україна перебуває у важкому економічному стані. Державний і гарантований державою борг України на початок 2014 склав рекордні $ 73,078 млрд.

Разом з тим, Україна не може домовиться з Росією про зниження ціни на газ: Росія наполягає на $ 485 за тисячу кубометрів, а Україна згодна платити не більше $ 385. Розбіжності виникають через знижки за "харківськими угодами". Як відомо, у березні Україна уклала з ЄС політичну частину угоди про асоціацію, однак найважливіша її частина - економічна - відкладена.

Комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Штефан Фюле завив, що економічна частина угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом може бути підписана вже у червні. Це шанс для виходу українських підприємств на ринки ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram