ГоловнаПолітика

Дії російських бойовиків в Україні спричинили загибель 122 осіб, - ГПУ

Для здійснення терактів у Донецькій і Луганській областях на території РФ було створено спеціальні навчальні центри

Дії російських бойовиків в Україні спричинили загибель 122 осіб, - ГПУ
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом вербування та підготовки громадянами Росії найманців для участі в терористичній діяльності в Україні. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення незаконних формувань, вербування та підготовки громадянами Росії найманців для участі в терористичній діяльності на території України", - повідомили у відомстві.

За даними слідства, отримано неспростовні докази вчинення громадянами Росії злочинів, передбачених ч. 1 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язання військового конфлікту), ч. 5 ст. 260 (створення непередбачених законом збройних формувань, що спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки), ч. 1 ст. 447 (найманство), ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу (теракт).

Слідством установлено, що злочинні дії громадян Росії на території України спричинили загибель 122 осіб, поранення майже 200 осіб та інші тяжкі наслідки.

Для розпалювання військового конфлікту, здійснення терактів у Донецькій і Луганській областях, повалення державної влади і порушення територіальної цілісності України росіяни створили на території Росії незаконні збройні формування - спеціальні навчальні центри, в яких проводять вербування, фінансування і навчання найманців.

За інформацією Генпрокуратури, посадові особи Прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії за матеріальну винагороду безперешкодно пропускають в Україну озброєних найманців у військовому спорядженні, де ті беруть активну участь у терористичній діяльності.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура вважає, що Донецька і Луганська народні республіки є терористичними організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram