ГоловнаПолітика

У Львові відкрилося консульство Ізраїлю

Консул має намір розвивати зв'язки між країнами

28 травня у Львові відбулося офіційне відкриття Почесного консульства Держави Ізраїль.

Участь у заході взяли почесний консул Олег Вишняков, заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, надзвичайний і повноважний посол Ізраїлю в Україні Еліа Білоцерківський, надзвичайний і повноважний посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко, глава парламентської групи Кнесету у зв'язках Ізраїлю та України Талі плоскі, депутат Кнесету Ізраїлю Софа Ландвер.

Урочистий прийом відвідали голова Львівської ОДА Олег Синютка, мер Львова Андрій Садовий, почесні консули іноземних держав у Львові, представники обласної влади, депутати Верховної Ради України, громадські діячі та представники єврейських громад та організацій Львова.

"Немає сильніших духом народів, ніж народи Ізраїлю та України. Ізраїль - країна справжньої демократії, яка веде щоденну боротьбу з агресором. Понад те, борючись зі своїм агресором, Ізраїль допомагає нам у нашій боротьбі", - підкреслив у своїй вітальній промові заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

"Моє головне завдання - це розвиток економічних, культурних, освітніх, гуманітарних зв'язків між нашими країнами, - зазначив на церемонії відкриття почесний консул Олег Вишняков. - Народ Ізраїлю по собі знає, що таке війна на своїй території. Ізраїль - це експерт у безпеці, і я хочу, щоб цей досвід передався Україні".

Вступивши на посаду

у листопаді, пан Вишняков за підтримки посольства Ізраїлю реалізував кілька дуже значущих проектів. Серед них - запуск прямого рейсу авіакомпанії МАУ. Щотижневий переліт Львів-Тель-Авів-Львів значно спростив комунікацію між Ізраїлем і західним регіоном України. Також заслугами консула вважають: регулярне проведення семінарів для українських психологів від ізраїльських фахівців, що працюють із постраждалими на війні; культурні заходи, такі як День Ізраїлю, концерти ізраїльських виконавців; економічні конференції та бізнес-форуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram