ГоловнаПолітика

ВР ратифікувала меморандум про отримання фіндопомоги від ЄС

"За" проголосували 229 нардепів

Верховна Рада ратифікувала меморандум про взаєморозуміння між Україною та Євросоюзом щодо отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС на суму до 1 млрд євро.

За відповідне рішення проголосували 229 депутатів, повідомляє РБК-Україна.

"Ця допомога з боку Європейського Союзу є додатком до ресурсів, які надають Україні міжнародні фінансові установи та донори на підставі двосторонніх угод, щоб підтримати державну програму економічної стабілізації та реформ", - йдеться в меморандумі.

Згідно з документом, допомога буде надана двома частинами по 500 млн євро кожна. Виплати здійснюватимуть за умови задовільної реалізації домовленостей за програмою stand by між Україною і МВФ. Кредит надають під 2% річних, плюс ставка EURIBOR за відповідний період або плюс процентна ставка за відповідною частиною кредиту, як зазначено в пункті 1 цієї статті. Термін погашення кредиту не повинен перевищувати 15 років.

"Ця допомога реалізується в розумінні того, що влада України і надалі буде поважати ефективні демократичні механізми, зокрема багатопартійну парламентську систему, верховенство закону і права людини", - йдеться в меморандумі.

Нагадаємо, сьогодні Євросоюз перерахував Україні 100 млн євро як перший транш макрофінансової допомоги. Для надходження наступних 500 млн євро необхідне було прийняття меморандуму.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram