ГоловнаПолітика

Ахметов заявив, що не дозволить сепаратистам знищити Донбас

Бізнесмен закликав робітників завтра вийти на попереджувальний страйк

Ахметов заявив, що не дозволить сепаратистам знищити Донбас
Фото: www.ipnews.in.ua

Власник компанії СКМ Рінат Ахметов закликав робітників своїх підприємств вийти на попереджувальний страйк проти сепаратизму і підкреслив, що не дозволить "якійсь Донецькій народній республіці" себе залякати.

Про це йдеться в екстреній заяві олігарха, яку транслював телеканал "Україна".

Ахметов нагадав, що в понеділок до 50 тисяч жителів Маріуполя мали намір вийти на Марш миру. Однак, коли дізнався, що проти мирних учасників акції сепаратисти готові застосувати кулемети, закликав співробітників своїх підприємств призупинити її.

"Призупинити, але не зупинити. Бо якщо ми зупинимося, буде як і раніше литися кров", - заявив Ахметов.

"Я хочу сказати всім: нас не залякати, нас не зупинити. Нікому, в тому числі, тим, хто називає себе якоюсь Донецькою республікою", - додав він.

За словами Ахметова, представники так званої ДНР нічого не зробили для Донбасу, а тільки ходять з автоматами по містах регіону.

"Мародерствувала в містах і захоплювати мирних жителів - це що, боротьба за щастя нашого краю? Ні! Це боротьба проти жителів нашого краю! Це - боротьба проти Донбасу! Це - геноцид Донбасу!", - підкреслив олігарх.

"І я не дозволю знищити Донбас! Я тут народився, і я тут живу. І тому я закликаю всіх об'єднатися в нашій боротьбі. За Донбас без зброї! За Донбас без масок! За Донбас з мирним небом над головою!", - заявив Ахметов.

Бізнесмен закликав трудовий Донбас до проведення попереджувальних страйків по всьому регіону.

"Я закликаю всі трудові колективи вийти завтра на попереджувальний протест за місцем роботи. І цей мітинг розпочнеться завтра опівдні з гудка, який пролунає на всіх підприємствах Донбасу на підтримку миру і проти кровопролиття. І поки мир не встановиться, щодня о 12-00 по всьому Донбасу лунатиме такий гудок", - сказав він.

Ахметов також закликав "усіх автомобілістів, всіх патріотів нашого краю приєднатися до цієї акції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram