ГоловнаПолітика

МЗС обурене затриманням українського режисера в Криму

Україна вважає звинувачення в організації теракту "абсурдними й позбавленими будь-якого здорового глузду"

МЗС обурене затриманням українського режисера в Криму
Фото: ktelegraf.com.ua

Міністерство закордонних справ України обурене інформацією про затримання співробітниками ФСБ РФ у Севастополі відомого українського режисера Олега Сенцова.

Про це йдеться в заяві МЗС, яке цитує прес-служба відомства.

"Рішуче засуджуємо зухвале порушення українського законодавства російськими службами в Автономній Республіці Крим, яка є невід'ємною територією України", - повідомили в МЗС.

Звинувачення, висунуті російським ФСБ всесвітньо відомому українському режисерові, "абсурдні і позбавлені будь-якого здорового глузду", вважають в українському зовнішньополітичному відомстві.

"Вони є ще одним свідченням того, що діями Кремля керує істерія, яка межує з ненавистю до всього українського, у тому числі до української мови, історії, культури та мистецтва", - зазначили в МЗС.

Україна вимагає від російської влади негайного звільнення Сенцова і припинення ними грубого порушення прав і свобод громадян України в окупованій Росією Автономній Республіці Крим.

Нагадаємо, співробітники ФСБ Росії затримали Сенцова в ніч проти 12 травня в Сімферополі.

Як повідомила подруга Сенцова, журналістка Катерина Сергацкова, його судитимуть у Москві.

Як повідомляли, український режисер Павло Юров і куратор Денис Грищук, про звільнення яких сепаратистів просили російські, українські та європейські діячі мистецтва, залишаються зниклими безвісти з 27 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram