ГоловнаПолітика

Кримські татари готові проігнорувати заборону Аксьонова на мітинги

Чубаров заявив про лицемірство кримської влади

Кримські татари готові проігнорувати заборону Аксьонова на мітинги
Фото: ipress.ua

Кримські татари мають намір провести масові акції з нагоди Дня депортації, незважаючи на заборону в.о. голови самопроголошеної Республіки Крим Сергія Аксьонова.

Про це попередив лідер Меджлісу Рефат Чубаров, пише УНІАН.

"Ми продовжили консультації з владою, але люди попереджають, що вони прийдуть", - сказав він.

Глава Меджлісу побоюється, що якщо масові акції все-таки відбудуться, це може обернутися трагічними наслідками для їхніх учасників. Тому він збирається в п'ятницю і суботу продовжити переговори з представниками влади Криму. У суботу вдень пройде засідання Меджлісу, а до цього запланована зустріч з омбудсменом Росії.

"23 роки в нас не було жодних проблем із проведенням акцій... Для кримських татар 18 травня - це значна частинка їхнього "Я". Ми живемо з гіркотою втрат про жертв депортації 1944 року, з гіркотою втрат про померлих на засланні", - наголосив Чубаров.

Він висловив здивування стосовно причини, через яку заборонили кримськотатарський мітинг, оскільки і першого, і дев'ятого травня, коли в Криму проходили масові заходи, на південному сході України було так само неспокійно, як і зараз.

Крім того, Чубаров вважає, що заборона на проведення акцій закінчиться саме 6 червня тому, що цього дня стартує традиційний для Криму фестиваль "Велике російське слово".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram