ГоловнаПолітика

У будинках кримських татар масово проводять обшуки

Під приводом терористичної загрози обшукали будинок Джемілєва

У будинках кримських татар масово проводять обшуки
Фото: e-crimea.info

У Криму почалися масові обшуки будинків кримських татар під приводом звинувачення в тероризмі.

Про це заявив прес-секретар Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзін, повідомляє Укрінформ.

"Зараз кримські татари, як ніколи, опинилися у небезпеці. Вчора був обшук у будинку нашого лідера Мустафи Джемілєва без його присутності. Сьогодні вночі відбулися масові обшуки будинків кримських татар. За одним звинуваченням - у причетності або підозрі у тероризмі", - сказав Хамзін.

При цьому, додав він, не оминула ця "каральна акція" і його особисто: "Коли я їхав сюди, о 5:00 ранку відбувся обшук і в моєму будинку".

Окрім того, за словами прес-секретаря Меджлісу, кілька днів тому масово викликали понад 150 мусульман, взяли у них відбитки пальців, сфотографували і вимагали пояснення, чому вони відвідують мечеті.

Алі Хамзін також висловив переконання, що безпека кримськотатарського народу повинна бути гарантована на вищому міжнародному рівні. "Відповідальність несе не тільки Росія, а й усі гаранти Будапештського меморандуму", - підсумував він.

Нагадаємо, репресії проти кримських татар почалися після того, як вони спробували прорвати встановлений Росією кордон, щоб Джемілєв зміг потрапити на півострів.

Раніше Росія заборонила Джемілєву в'їзд на свою територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram