ГоловнаПолітика

МЗС вимагає від РФ відмовитися від нових навчань на кордоні з Україною

Росія випробує ракетне, бомбове і гарматне озброєння в день виборів президента

МЗС вимагає від РФ відмовитися від нових навчань на кордоні з Україною
Фото: sdelanounas.ru

МЗС вважає провокацією рішення Російської Федерації провести військові навчання на кордоні з Україною з 21 по 25 травня.

Про це йдеться в заяві міністерства.

За інформацією офіційного сайту міністерства оборони Російської Федерації, з 21 по 25 травня 2014 року в районі міст Липецьк, Воронеж і Рязань проводитимуть навчання ВПС РФ "Авіадартс-2014". Кілька інформагентств із посиланням на джерела в російському військовому відомстві повідомляють, що під час навчань "відпрацьовуватимуть бойове застосування ракетного, бомбового і гарматного озброєння по наземних цілях, а також знешкодження системи ППО умовного противника".

"Плани російської сторони викликають глибоке занепокоєння в Україні. Враховуючи сценарій "Авіадартсу-2014", залучені до нього сили і засоби, а також бойове застосування сучасних озброєнь безпосередньо біля наших кордонів державою, яка вже вчинила акт агресії проти України і незаконну анексію частини нашої території, розцінюємо ці дії Росії як чергову силову провокацію і неприкриту спробу посилити напруження на кордонах з Україною і в регіоні загалом", - сказано в заяві.

На думку МЗС, проведення навчань із такими специфічними завданнями поблизу України в день президентських виборів свідчить про продовження реалізації Росією сценарію подальшої дестабілізації ситуації, зокрема у східних регіонах України, і грубого тиску на український народ.

"Категорично вимагаємо від Російської Федерації припинити практику провокування нестабільності, негайно відвести підрозділи російських збройних сил від українського кордону і виконати взяті зобов'язання відповідно до Женевських домовленостей", - зазначають дипломати.

Нагадаємо, сепаратисти на сході України заявили, що не допустять проведення виборів президента у Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram