ГоловнаПолітика

Призначена Путіним прокурор Криму побачила в мітингу кримських татар екстремізм

Постанови для кримінального переслідування скеровано у Слідчий комітет і ФСБ

Призначена президентом Росії Володимиром Путіним прокурор Криму Наталія Поклонська назвала акцію кримських татар, яку вони провели біля кримського КПП, зустрічаючи Мустафу Джемілєва, "незаконною публічною акцією екстремістського характеру".

Про це вона заявила у своєму відеозверненні.

"3 травня в місті Армянську і деяких інших районах Криму меджлісом кримськотатарського народу під керівництвом Чубарова Рефата Абдурахмановича проведені незаконні публічні акції екстремістського характеру, пов'язані з масовими заворушеннями, перекриттям автотрас, незаконним перетинанням держкордону РФ у поєднанні з перешкодою законній діяльності державних органів, а також із застосуванням насильства", - заявила вона.

За її словами, за цими фактами прокуратура республіки надіслала дві постанови у Слідчий комітет і ФСБ "для організації кримінального переслідування винних осіб".

Раніше в.о. голови невизнаної Республіки Крим, самопроголошений прем'єр-міністр Сергій Аксьонов назвав провокацією дії кримських татар на кордоні з Україною.

Нагадаємо, 22 квітня невідомі люди в камуфляжі вручили Джемілєву папір про заборону на в'їзд у Крим до 2019 року.

3 травня близько тисячі кримських татар зустрічали Джемілєва на кордоні України з невизнаною Республікою Крим. Прикордонники так і не пропустили його на територію півострова - він повернувся до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram