ГоловнаПолітика

На Донбасі проходить "референдум-опитування" про територіальну цілісність країни

У бюлетень винесено два питання

На Донбасі проходить "референдум-опитування" про територіальну цілісність країни
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 4 травня, в більш ніж 60 найбільших населених пунктах Донецької та Луганської областей проходить "Народний референдум" у вигляді консультаційного опитування громадян про територіальну цілісність України.

У бюлетень винесено два питання: "Чи підтримуєте ви територіальну цілісність України?" і "Чи виступаєте ви за розширення прав місцевих громад, яке виражається в самостійній бюджетній і культурній політиці регіону?", пише "Корреспондент".

Ініціатором заходу виступило громадянське об'єднання "Комітет патріотичних сил Донбасу". Один з активістів комітету Дмитро Ткаченко заявив, що обідньої пори вже використано значну частину з віддрукованих раніше 100 тисяч бюлетенів. "Для максимального охоплення територій ми використовуємо стаціонарні пости для голосування, а також пересувні мобільні групи".

Дмитро Ткаченко зазначив, що "референдум-опитування не має юридичної сили (втім, як і референдум сепаратистів, призначений на 11 травня), його головна мета - показати справжнє ставлення громадян Донецького і Луганського регіонів до питання єдності країни, як сказано, не під дулом автомата. Результати "референдуму-опитування" будуть оприлюднені завтра, 5 травня".

В ініціативній групі проведення "Народного референдуму" також повідомили, що фактів перешкоджання роботі мобільних груп волонтерів, а також провокацій у місцях опитування не зафіксовано, активісти працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, на початку квітня народна рада Донецької області оголосила про намір провести референдум стосовно створення Донецької народної республіки щонайпізніше 11 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram