ГоловнаПолітика

У ГПУ розповіли, чим загрожує "співпраця з терористами"

Мешканців південно-східних областей просять не піддаватися на провокації організаторів масових заворушень

У ГПУ розповіли, чим загрожує "співпраця з терористами"
Фото: 1tv.com.ua

Головне управління нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Генеральної прокуратури України закликає жителів південно-східних областей не піддаватися на провокації організаторів масових заворушень і диверсантів зі зброєю й утриматися від участі в них.

Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

Такі дії є прямою загрозою конституційному ладу України, її територіальній цілісності та громадській безпеці й будуть розцінюватися як співучасть у скоєнні тяжких злочинів проти громадської безпеки й авторитету органів державної влади, попередили в ГПУ.

Також у прокуратурі наголосили, що за вчинення таких дій Кримінальним кодексом України передбачено сувору відповідальність аж до позбавлення волі терміном до 15 років.

Зокрема, як нагадали в ГПУ, 18 квітня набув чинності Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України", яким збільшено терміни ув'язнення за зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду, розголошення державної таємниці, вибухи і підпали, перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

Зокрема, обмеженням волі доведеться відповідати за захоплення вокзалу, аеродрому, порту, станції або іншого транспортного підприємства. Дії, які спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки, каратимуть позбавленням волі на термін від восьми до 15 років. Окрім того, установлено штраф або виправні роботи за блокування транспортних комунікацій, вимкнення енергопостачання чи іншу навмисну дію, яка порушила нормальну роботу транспорту або створила небезпеку для життя людей, наголосили в Генпрокуратурі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram