ГоловнаПолітика

У Слов'янську звільнили військових спостерігачів ОБСЄ, - представник Путіна

Лукін запевнив, що звільнили всіх 12 осіб

Іноземних військових спостерігачів ОБСЄ звільнили у Слов'янську, заявив представник президента РФ Володимир Лукін.

"Звільнили всіх 12 осіб, які у мене в списку", - цитує його слова РИА Новости.

Раніше прес-секретар Путіна Пєсков повідомив, що напередодні за вказівкою президента на південний схід України був направлений його спецпредставник Володимир Лукін для ведення переговорів стосовно звільнення захоплених раніше іноземних військових спостерігачів.

Нагадаємо, 25 квітня у Слов'янську бойовики захопили автобус, в якому знаходилися сім представників ОБСЄ, п'ять представників Збройних сил України та водій. За даними Міноборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої в Слов'янську, троє військових спостерігачів з Німеччини, один німецький військовий перекладач і четверо військових спостерігачів з Данії, Чехії, Польщі та Швеції.

27 квітня одного з восьми захоплених військових інспекторів ОБСЄ звільнили.

Також нагадаємо, вранці у п'ятницю стало відомо, що Лукін прибув до Донецька чартерним літаком. При цьому про візит Лукіна не було попереджено українське МЗС.

Раніше вдень прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в ефірі держканалу "Росія 24" заявив, що з Лукіним нібито зник зв'язок після початку АТО, а МЗС РФ заявило, що місія Лукіна "вже піддається загрозі" і зажадало "вжити вичерпних заходів щодо забезпечення безпеки російського представника".

Разом з тим, міністр закордонних справ України Андрій Дещиця повідомив, що сьогодні вдень мав телефонну розмову з Лукіним і запропонував йому сприяння його місії. При цьому, за словами Дещиці, сам Лукін назвав свій візит до Донецька "місією приватної особи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram