ГоловнаПолітика

Росія координувала сутички в Одесі, - Тимчук

За даними координатора групи "Інформаційний опір", ці провокації планувалося здійснити 9 травня

Росія координувала сутички в Одесі, - Тимчук
Фото: EPA/UPG

Сутички в Одесі, призвели до численних людських жертв з боку проросійських активістів, стали результатом операції, яку проводила і координувала Росія. Метою цієї операції було перетягування підрозділів української армії з Донбасу на південь України.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"За нашими даними, з кінця квітня російському спецназу і групам провокаторів, яких закинули на територію України, ставилося завдання, у взаємодії з місцевими проросійськими сепаратистами, дестабілізувати ситуацію на Півдні України. І в першу чергу - в Одесі", - повідомляє експерт.

За словами Тимчука, активна фаза операції, метою якої було захоплення місцевих органів влади, планувалася 9 травня. Однак початок активної фази АТО в Слов'янську змусило російське керівництво форсувати події на Півдні України.

Нагадаємо, вчора десятки людей задихнулися під час пожежі у Будинку профспілок на Куликовому полі в Одесі, кілька людей розбилися, вистрибнувши з вікна з великої висоти. Також кілька людей загинули від вогнепальних та ножових поранень у масовій бійці.

В Одесі оголошено триденну жалобу з 3 по 5 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram