ГоловнаПолітика

СБУ: викрадення інспекторів ОБСЄ організувала Росія

Серед затриманих є людина, яка потребує термінової медичної допомоги

СБУ: викрадення інспекторів ОБСЄ організувала Росія
Фото: depo.ua

Викрадення офіційних представників Організації з безпеки та співробітництва у Європі в Слов'янську сплановано та здійснено під керівництвом громадянина РФ Ігоря Стрєлкова, який є ватажком російських диверсантів в цьому місті.

Як повідомляє Антитерористичний центр при СБУ, безпосередніми виконавцями цього злочину є диверсанти "Терець" та "Абвер".

"На сьогоднішній день офіційні представники ОБСЄ устримуються в нелюдських умовах у підвальному приміщенні штабу терористів. Серед затриманих є людина, яка невідкладно потребує медичної допомоги. Штаб Антитерористичної операції на місці готовий її надати. Терористи відмовляються та не дають можливості допомогти заручникам", - сказано у повідомленні.

За даними СБУ, терористи планують використовувати заручників живим щитом, "фактично тероризуючи все міжнародне співтовариство, всі країни-члени ОБСЄ".

"Самі терористи заявляють, що вони узгоджують свої дії з російською стороною. Українська сторона підкреслює крайню необхідність того, щоб Російська Федерація офіційно відмежувалася та засудила терористичні дії в Слов'янську, підтримала, як один з членів ОБСЄ, невідкладне та безумовне звільнення заручників, надання їм медичної та іншої допомоги", - зазначають у спецслужбі.

Нагадаємо, 25 квітня МВС України повідомило, що на в'їзді до Слов'янська невідомі зупинили автобус з 13-ма пасажирами. У ньому знаходились 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України та водій.

Військові інспектори були направлені на схід України країнами ОБСЄ в рамках Віденського документу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram