ГоловнаПолітика

РФ готувалася вводити війська ще за Януковича

"Миротворців" планували ввести для придушення Майдану

РФ готувалася вводити війська ще за Януковича
Фото: army-news.ru

План агресії проти України Росія розробляла ще наприкінці минулого року.

Про це йдеться у статті шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Російська весна" vs українські вибори". Передбачалося, що російські війська введуть для придушення Майдану у відповідь на "миротворчий заклик" Віктора Януковича.

Непрямим підтвердженням цієї інформації стала демонстрація білоруським президентом Олександром Лукашенком військових карт під час недавньої зустрічі з в.о. президента України Олександром Турчиновим.

Після втечі Януковича реалізацію плану вторгнення відклали, але від нього не відмовилися. Один з пунктів плану передбачав одночасно з анексією Криму концентрацію російських військ уздовж сухопутних кордонів з Україною.

"Де саме - на картах позначали червоними стрілками. Так от, ці стрілочки - напрямки вторгнення - один в один збігаються з нинішньою диспозицією російських військ біля наших кордонів", - сказано в статті.

Особлива зона ризику для України згідно з цим планом - Харківська та Одеська області (у Придністров'ї, що межує з Одеською областю, знаходяться російські миротворчі війська).

Нагадаємо, 22 квітня Лукашенко публічно підтвердив, що показував Турчинову військові карти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram