ГоловнаПолітика

Єврокомісія вирішила виділити Україні €365 млн

Гроші треба витратити на реформи

Єврокомісія вирішила виділити Україні €365 млн
Фото: newtent.info

Європейська комісія вирішила виділити Україні додатковий пакет підтримки в розмірі 365 млн євро.

Як сказано в повідомленні Єврокомісії, поширеному у вівторок у Брюсселі, у "відповідь на необхідність мобілізації допомоги, що сприяє стабілізації та розвитку України, Європейська комісія сьогодні схвалила спеціальний пакет підтримки на суму 365 млн", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Із цієї суми 355 млн євро підуть на підтримку уряду України у вирішенні короткострокових економічних проблем і на підготовку до поглиблених реформ у контексті підписання угоди про асоціацію з ЄС. Перші виплати (250 млн євро), як очікується, відбудуться найближчим часом, після підписання угоди про фінансування урядом України.

Ще 10 млн євро спрямують на підвищення ролі громадянського суспільства в Україні та моніторинг демократичних реформ і всеосяжного соціально-економічного розвитку в Україні.

Як зазначають у Єврокомісії, програма базується на низці умов, з урахуванням прогресу в проведенні реформ у таких сферах: боротьба з корупцією, державне адміністрування, конституційна реформа, виборче законодавство і судова реформа.

Повідомляють, що перші виплати мають відбутися після підписання угоди про фінансування між Європейською комісією й урядом України.

Нагадаємо, пакет фінансової допомоги Україні з боку Європейського Союзу може становити 11 млрд євро протягом декількох років. Перший транш із цієї суми надійде, коли Київ домовиться про нову кредитну програму з Міжнародним валютним фондом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram