ГоловнаПолітика

Генпрокуратура викрила на Луганщині сотні провокаторів

Диверсантам поставлено завдання не допустити проведення президентських виборів

Генпрокуратура викрила на Луганщині сотні провокаторів
Фото: 1tv.com.ua

У Луганській області викрито "дванадцять сотень" провокаторів, яким поставили завдання здійснювати диверсії з метою не допустити проведення президентських виборів.

Про це заявив перший заступник в.о. генерального прокурора Микола Голомша, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"У Луганській області розслідується кримінальне провадження щодо цілої групи осіб. Розкрито 12 сотень провокаторів, які через нелегальні канали фінансування отримували кошти, зброю і були покликані здійснювати теракти та диверсії на території держави в координації з нашими сусідами для того, щоб ми не змогли провести вибори та мали той безлад, який маємо сьогодні", - зазначив Голомша.

За його словами, у низці кримінальних справ, відкритих за фактами закликів до порушення територіальної цілісності України, повалення конституційного ладу, захоплення і блокування держустанов, правоохоронці вивчають ймовірність фінансування цих злочинів за рахунок легалізованих грошових коштів, здобутих злочинним шляхом. Він акцентував увагу на тому, що "всі кроки нашої держави мають на меті мирне врегулювання питання та на сьогодні приймаються жорсткі заходи впливу щодо сепаратистів і диверсантів, які діють на території нашої держави".

Крім того, за словами Голомші, перевіряється можлива участь у протиправних діях банківських установ, зокрема заснованих іноземними державами.

Нагадаємо, позачергові вибори президента України, мера Києва та депутатів Київської міськради відбудуться 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram