ГоловнаПолітика

У Луганській області триває Сход сепаратистів (Оновлено)

На "сходах" обиратимуть ватажків

У Луганській області триває Сход сепаратистів (Оновлено)
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 21 квітня, о 10:00 у всіх населених пунктах Луганської області почався так званий "сход" сепаратистів. На ньому будуть обирати лідерів і питання, які винесуть на референдум, запланований на 11 травня.

Мітинг у Луганську
Фото: cxid.info
Мітинг у Луганську

Зокрема, на референдумі хочуть голосувати за такі питання: чи залишиться Луганщина в складі унітарної України, чи стане вона суб'єктом федерації у складі федеративної України, чи стане вона суб'єктом федерації у складі Російської Федерації, повідомляє НБН.

Мітинг у Луганську
Фото: cxid.info
Мітинг у Луганську

Заклики виходити на "сход" поширили в Мережі на сепаратистських сайтах, а в разі будь-яких дій з боку української влади пригрозили попросити про допомогу в Росії.

Зокрема, промовець зі сцени в Луганську зазначив, що жодного захоплення адміністративних будівель не заплановано.

"Захоплювати нам фактично і не треба нічого. Уже й так усі абсолютно згодні з тим, чого ми хочемо. Тому прошу поставитися з розумінням і не йти на РВВС та інше", - розповів спікер.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Луганська облрада вимагає негайно оголосити про референдум. Депутати вважають, що референдум необхідно провести 25 травня, разом із позачерговими президентськими виборами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram