ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганську пройшов мітинг за єдину Україну

Вийшло близько 500 осіб

У суботу в Луганську пройшов мітинг "За єдину Україну", на якій зібралося близько 500 городян.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники мітингу біля пам'ятника Тарасові Шевченку тримали в руках жовто-блакитні стрічки та державні прапори України. Вони виступали з імпровізованої сцени в режимі "живого мікрофона".

"Приберімо хоча б у ці святкові дні з наших сердець ненависть. Любімо навіть тих, хто перебуває там, в СБУ (проросійські активісти захопили будівлю управління СБУ). Вони такі самі громадяни і так само люблять цю землю. Можна просто переконувати їх, що на цій землі за майбутнє наших дітей потрібно боротися разом", - сказав один із промовців зі сцени.

Фото: http://telegraf.com.ua

Паралельно в рамках мітингу "За єдину Україну" проходили ще дві акції - з одного боку біля пам'ятника Т. Шевченкові розфарбовували пасхальні яйця, які потім планують повісити на одному з дерев у центрі Луганська. З іншого боку пам'ятника люди збирали харчі для української армії: фрукти, паски, солодощі та ін.

Учасник мітингу - мешканець Луганська Геннадій Щербак - розповів, що ходить на такі акції разом зі своєю родиною (дружина і п'ятеро дітей) уже місяць.

"Ми не хочемо, щоб Луганськ відокремлювався від України. Я кілька разів ходив до захопленого будинку СБУ, намагався спілкуватися з людьми, але вони обмануті російським телебаченням і не чули мене. Зараз я боюся за своїх дітей, тому що ми ходимо містом з українською символікою і це виявилося небезпечно. Чому я повинен у своїй країні боятися?" - каже він.

По периметру майданчика біля пам'ятника Т. Шевченкові мітинг охороняла Луганська сотня Самооборони (близько 300 молодих людей), які повинні в разі провокацій захистити мітингувальників.

Нагадаємо, в четвер у Луганську пройшов мітинг на підтримку єдиної України, який зібрав близько тисячі осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram