ГоловнаПолітика

Путін підписав указ про реабілітацію кримськотатарського народу

Реабілітація також поширюється на всі народи, які постраждали під час сталінських репресій

Путін підписав указ про реабілітацію кримськотатарського народу
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про реабілітацію кримськотатарського та інших народів Криму, які постраждали від репресій.

Про це він повідомив 21 квітня, відкриваючи засідання Держради, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Користуючись нагодою, хотів би проінформувати колег про те, що мною підписано Указ про реабілітацію кримськотатарського населення Криму, вірменського населення, німців, греків - усіх, хто постраждав під час сталінських репресій", - сказав Путін.

За його словами, у цьому указі прописано заходи "соціально-економічного облаштування деяких територій", які в останні роки і навіть десятиліття фактично були покинуті і "юридично ніяк не оформлені".

Нагадаємо, минулого тижня під час "Прямої лінії" Путін заявив, що "кримськотатарський народ дійсно серйозно постраждав у період сталінських репресій, був депортований з Криму - зі своєї рідної території". "І ми, безумовно, повинні зробити все від нас залежне, щоб процес входження в Російську Федерацію був пов'язаний з реабілітацією і відновленням законних прав та інтересів кримськотатарського народу", - наголосив голова держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram