ГоловнаПолітика

Турчинов: головним завданням Антитерористичної операції є захист людей

Складність АТО полягає в тому, що терористи ховаються за спинами людей

Турчинов: головним завданням Антитерористичної операції є захист людей
Александр Турчинов

Голова Верховної Ради України, в.о. президента України Олександр Турчинов наголошує, що головним завданням Антитерористичної операції  є захист людей.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Україна", повідомляє прес-служба голови держави.

За словами Турчинова, головна складність Антитерористичної операції полягає в тому, що терористи ховаються за спинами людей.

"Терористи, які зі зброєю захоплюють адміністративні будівлі, ховаються за спини людей, обдурених російською пропагандою, і тих, хто перебуває в полоні своїх ілюзій і просто втягнуті в ці надзвичайно небезпечні і для країни, і для регіону процеси", - зазначив він.

Водночас Турчинов наголосив, що антитерористичну операцію фахівці проводять надзвичайно відповідально.

"Їх багато критикують за те, що вони діють нерішуче, але це не нерішучість - це відповідальність за життя людей. Бо головне завдання сьогодні - захистити людей. Захистити від величезної кількості зброї і від тих, хто цю зброю взяв", - сказав він, додавши, що більшість людей, які були затримані Національною гвардією в Маріуполі, - це люди, які вже мали судимість і були притягнені до кримінальної відповідальності.

Окрім того, голова ВР нагадав, що, відповідно до ухваленого рішення, всі, хто складе зброю і звільнить незаконно захоплені адміністративні будівлі, не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

"Це буде формат амністії. Я дуже сподіваюся, що ці світлі свята, свято Великодня допоможе вдихнути в людей думку, що потрібно об'єднати зусилля для захисту своєї країни. Потрібно разом будувати свою країну, незалежно від того, де ми живемо: на сході чи на заході - і незалежно від того, якою мовою ми говоримо", - підсумував він.

Нагадаємо, 14 квітня виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов підписав указ про набуття чинності рішення Ради національної безпеки і оборони від 13 квітня "Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози і збереженні територіальної цілісності України". 18 квітня повідомляли, що Служба безпеки України призупиняє активну фазу антитерористичної операції у зв'язку з Великодніми святами та домовленостями під час чотиристоронньої зустрічі в Женеві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram