ГоловнаПолітика

ГПУ розслідує справу проти Пшонки за фактами зловживання владою

Генпрокуратура перевіряє причетність Пшонки до незаконного притягнення до кримінальної відповідальності Юлії Тимошенко та Юрія Луценка

ГПУ розслідує справу проти Пшонки за фактами зловживання владою

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальне провадження щодо екс-генпрокурора Віктора Пшонки за низкою фактів зловживання владою.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Слідство встановило, що вказаний екс-посадовець, проявляючи умисну бездіяльність в інтересах екс-президента В. Януковича та діючи в особистих інтересах, спрямовував роботу органів прокуратури на незаконну протидію мирним протестам у місті Києві у період з листопада 2013 року по лютий 2014 року, внаслідок чого завдано шкоду правам, свободам та інтересам громадян, державним та громадським інтересам, підірвано авторитет органів прокуратури, інших органів державної влади та правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Також слідство з'ясовує факти умисної неналежної організації Пшонкою розслідування правопорушень стосовно активістів Євромайдану в Києві.

Окрім того, ГПУ перевіряє дані про організацію Пшонкою незаконного притягнення до кримінальної відповідальності опозиційних політиків Юлії Тимошенко, Юрія Луценко й членів колишнього уряду.

Генпрокуратура нагадує, що 13 квітня в Ростові-на-Дону відбулася прес-конференція Віктора Януковича, Віктора Пшонки та Віталія Захарченка, на якій вони звернулися до українського народу. Нове українське керівництво вони назвали нелегітимним, а українських військовослужбовців закликали не виконувати "злочинні" накази.

"Зазначені дії можна кваліфікувати як насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації", - заявили в ГПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram