ГоловнаПолітика

Джемілєв: кримські татари розгнівані, але наразі не піддаються на провокації

Нардеп покладає велику надію у вирішенні конфлікту на міжнародні структури

Джемілєв: кримські татари розгнівані, але наразі не піддаються на провокації
Фото: crimea.comments.ua

Кримські татари під час загострення ситуації в Криму займають очікувальну позицію.

Про це заявив народний депутат України, колишній голова Меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв і при цьому зазначив, що йому буває складно стримувати своїх співробітників від бажання захищати рідну землю.

"Кримські татари займають вичікувальну позицію. Ми розуміємо, що окупаційним силам потрібен тільки привід для того, щоб почати активніші дії ", - сказав він на брифінгу в середу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому Джемілєв вважає, що світ в Криму дуже крихкий і в будь-який момент можуть виникнути якісь ексцеси. Він покладає велику надію у вирішенні конфлікту на міжнародні структури.

"Будь-який нормальний громадянин, якщо на його землю ступають солдати іншої країни, хоче адекватно реагувати, і так відбувається в будь-якій цивілізованій країні. Мені особисто з кожним днем все важче зупиняти своїх співвітчизників. Люди розгнівані, але при цьому вони розуміють, що не можна піддаватися на провокації", - сказав він.

Нагадаємо, вісімнадцять держав-членів ОБСЄ спрямовують в Україну на її запрошення 35 військовослужбовців без зброї, щоб визначити стурбованість Києва щодо "незвичайної військової діяльності" в країні.

Зазначимо також, російські війська заблокували кілька військових частин ЗСУ в Криму, вимагаючи від військових здатися. Однак українські військові заявляють, що залишаються вірними народу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram