ГоловнаПолітика

Херсонська облрада підтримала територіальну цілісність України

Також депутати засудили сепаратизм

Херсонська облрада підтримала територіальну цілісність України
Фото: oblrada.ks.ua

Херсонська обласна рада засудила сепаратизм і підтримала територіальну цілісність України.

Відповідне звернення депутати ухвалили 46 голосами в середу, повідомляє прес-служба облради.

"Гарантами недоторканості українських кордонів виступили ядерні країни, у тому числі і Росія, як нехтує своїм високим міжнародним статусом. Громадськість Херсонщини, депутатський корпус Херсонської обласної ради засуджує нагнітання ескалації насильства, спроби посягання на територіальну цілісність та суверенітет України. Ми проти роздмухування ворожнечі та конфліктів. Кажемо своє рішуче "ні" будь-яким проявам сепаратизму", - йдеться в заяві.

Херсонська облрада висловила підтримку збереження унітарного устрою.

"Бачимо Херсонську область невід'ємною частиною адміністративно-територіального устрою України тепер і назавжди", - йдеться в заяві.

Депутати заявили, що зараз ситуація в області повністю контролюється місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

"Сили та органи внутрішніх справ готові до виконання поставлених перед ними завдань щодо захисту територіальної цілісності", - заявила Херсонська облрада.

Нагадаємо, раніше посол України в ООН Юрій Сергєєв звернувся до США та інших ключових членів Ради Безпеки ООН за допомогою у захисті територіальної цілісності України.

Також нагадаємо, Рада федерації Росії 1 березня дала згоду президенту РФ Володимиру Путіну на використання Збройних сил Росії на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram