ГоловнаПолітика

Фрегат "Гетьман Сагайдачний" повертається в Україну

Судно знаходилося в Греції

Фрегат "Гетьман Сагайдачний" повертається в Україну
"Гетман Сагайдачный"
Фото: http://www.mil.gov.ua

Флагман Військово-Морських сил України фрегат "Гетьман Сагайдачний" з вертольотом Ка-27 й оглядовою групою на борту повертається в Україну.

Про це сьогодні, 2 березня, повідомив контр-адмірал Андрій Тарасов, інформує прес-служба Міністерства оборони України (Міноборони).

Зазначимо, зараз він перебуває на військово-морській базі ВМС Грецької Республіки (о. Крит) - поповнює запаси.

Контр-адмірал звернув увагу, що особовий склад національного контингенту обурений поширеною деякими ЗМІ заявою про нібито порушення ним присяги на вірність українському народу і підняття над фрегатом андріївського прапора.

"Українські військовослужбовці залишаються вірними присязі народові України, продовжують із честю виконувати покладені на них обов'язки і гордо несуть прапор України", - наголосив він.

Окрім того, контр-адмірал зазначив, що командування національного контингенту підтримує постійний зв'язок і координує свої дії з Генеральним штабом Збройних сил України.

Нагадаємо, 

військовий фрегат став об'єктом дезінформації російського новинного агентства, яке повідомило, що судно покинуло кримський порт. Проте згодом стало відомо, що "Гетьман Сагайдачний" увесь цей час був на завданні в Греції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram