ГоловнаПолітика

До Одеси прибули кримські кораблі морської охорони

Судна пришвартувалися у Військовій гавані

В Одесу з Криму прибули кораблі Севастопольського та Ялтинського загонів морської охорони ДПСУ.

Зокрема, біля причалу Військової гавані морського порту пришвартувалися кораблі BG50 "Григорій Куроп'ятников" і BG57 "Миколаїв" із Балаклави (Севастопольський загін), а також корабель морської охорони III рангу для виконання спеціальних завдань "Крим", який також називають "президентської яхтою", пише "Думская".

Фото: http://dumskaya.net/

Як пише видання, "Крим" збудували для перевезення генеральних секретарів і членів Політбюро ЦК КПРС під час їх перебування на державних дачах в Ялті і Сочі.

Григорій Куроп'ятников
Фото: dumskaya.net
Григорій Куроп'ятников

Нині корабель належить до Ялтинського загону морської охорони, виконує спеціальні завдання, основна функція - участь у здійсненні державної охорони місць постійного і тимчасового перебування президента України, посадових осіб, визначених у Законі України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб".

морські спецпризначенці
Фото: dumskaya.net
морські спецпризначенці

Прибулі кораблі, як і одиниці Одеського загону морської охорони, залишаються в стані повної бойової готовності. Екіпажі перебувають на борту, зброю розчохлено. Причал охороняють спецпризначенці прикордонної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram