ГоловнаПолітика

МЗС: заява Росії щодо загроз нацменшинам є хибною

Україна зацікавлена в підтримці світовою спільнотою територіальної цілісності держави

МЗС: заява Росії щодо загроз нацменшинам є хибною
Фото: uk.wikipedia.org

Твердження МЗС Росії про загрозу громадянських правам представників національних меншин і релігійних конфесій є хибними і не спираються на доведені факти.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України, яке оприлюднив департамент інформаційної політики.

"На нинішньому етапі Україна особливо зацікавлена в підтримці світовою спільнотою зусиль, спрямованих на забезпечення економічної стабілізації та запобігання можливим загрозам територіальної цілісності та суверенітету держави", - наголошено в заяві.

"У цьому контексті в Україні приділяють особливе значення заяві міністра закордонних справ Російської Федерації як однієї зі сторін Будапештського меморандуму про неприпустимість зовнішнього втручання у внутрішні справи України", - зазначають у відомстві.

Зі свого боку Україна підтверджує прихильність до українсько-російських відносин "на нових, дійсно рівноправних і добросусідських засадах".

"Одразу після завершення формування нового уряду України українська сторона буде готова до відновлення повномасштабного двостороннього діалогу в рамках інститутів українсько-російської міждержавної комісії", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, голова МЗС Росії Сергій Лавров закликав генерального секретаря Ради Європи зважено поставитися до подій в Україні, а також звернути особливу увагу на ті рішення, які суперечать нормам Ради Європи, "утискають мовні права росіян та інших національних меншин, що проживають в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram