ГоловнаПолітика

Порошенко - Новинському: "Ти мене, с...а, звинувачуєш?!"

Нардепи влаштували неабияку сварку в кулуарах Ради

Порошенко - Новинському: "Ти мене, с...а, звинувачуєш?!"
Фото: стоп-кадр видеосюжета LB.ua

На екстреному засіданні Верховної Ради, скликаному 20 лютого, народні депутати Петро Порошенко і Вадим Новинський влаштували словесну перепалку в кулуарах з приводу того, що відбувається в країні. Ледве не дійшло до бійки.

Про це йдеться в матеріалі Соні Кошкіної "Відродження Ради".

"Перед початком засідання депутати зібралися в кімнаті відпочинку за кабінетом голови апарату ВР Валентина Зайчука, де обладнано щось на кшталт польового штабу". Там, власне, і відбувся діалог нардепів.

"- Здрастуй, Вадік, - Петро Порошенко сидів на дивані біля журнального столика. - Щойно новина прийшла: ще одну людину вбили.

- Ну, так дії опозиції... Ви ж довели, - здавалося, в Новинського з Єфремовим ті самі заготовки на двох.

На мить у кімнатці запанувала мертва тиша. Порушило її ревіння Порошенка. У нього просто впала планка", - пише Соня Кошкіна.

"- Це ти, с..а, мене звинувачуєш? Ти мене звинувачуєш?! - Порошенко підскочив із дивана.

- Вгамуйся, - з усмішкою порадив Новинський.

- Ти ще мене звинуватив, та!? Хреста на тобі немає! С..а ти православна! - бушував опозиціонер.

Остання фраза Новинського очевидно зачепила. Настільки, що він навіть спершу якось розгубився. Аж надто нижче пояса. Адже у вузьких колах він відомий як людина глибоко воцерковлена, дійсно побожна, і цю частину свого життя ретельно оберігає..." - зазначено в тексті.

"- Я - с.. а?! - підібравшись, готувався до атаки.

- Так, б..ь! Ти! Це я винен, що 70 людей поклали?! - гримів Порошенко. - Я з трибуни кричав: люди, не застосовуйте зброю! Я особисто з трибуни кричав, щоб жодної людини не допустити вбивства! А у тебе ще рот розкривається так говорити?!

- Петя, досидь лукавити! Чуєш, досить, - Новинський теж завівся.

- Іди на х.., - лаконічно порадив Порошенко.

- Я тебе, с..у!

- Я тобі кажу, що щойно загинула людина! Замість того, щоб помолитися за упокій її душі, ти мені що у відповідь? Іди на х..! Чути тебе не хочу! Поки не перепросиш, чути тебе не хочу!

- Пішов ти сам на х..й! Зрозумів?! Г...н йо...й, - Новинський підступив до Порошенка.

Після цього сварка Порошенка з Новинським переросла у світоглядну суперечку", - зазначає Соня Кошкіна.

"- У Тягнибока 16 хлопців його полягло! 16, вдумайся! - додав хтось із депутатів.

- Я о четвертій ранку вевешника на своїх руках витягав, щоб його не добили! Він уже йти не міг, - не заспокоювався Порошенко. - А Кожем'якін, он, "беркутів" рятував! Як же ти кажеш таке?!

- У всьому винуваті політики. І ми винні, і ви, всі, - Новинський глибоко затягнувся.

- Які, на х..р, політики?!! Тобі легко говорити, ти всього цього, друже, не бачив, на своїй шкурі не спізнав, - долинуло йому у відповідь.

До розмови підключився Андрій Кожем'якін.

- Я так скажу: у всьому винувате бандитське угруповання, що утворилося в окремо взятому регіоні України. П..ц, вибач. Це воно прийшло сюди, поставило р..м, змусило жити за цими правилами. Ось і все! І знаєш ще, чому вони не бояться того, що там? - Андрій Кожем'якін кивнув у бік вулиці: - Тому що вони в териконах поховали тисячі людей. Тисячі! І їм все одно: 60 трупів, 70, 300? Розумієш?"

"Задля справедливості варто зазначити, що персонально до Новинського більшість опозиціонерів ставиться більш ніж позитивно. Просто цієї конкретної миті на нього, як єдиного представника влади в цьому невеликому просторі, причому представника повноважного, який безпосередньо бере участь в ухваленні рішень, разом накинулася вся злість, весь відчай, вся образа, накопичена присутніми протягом останніх днів. Нервове напруження було колосальним. І ось дамбу прорвало. Новинському не пощастило опинитися в той час у тому місці", - пише Соня Кошкіна, підбиваючи підсумок розмови народних обранців.

Докладно читайте в тексті "Відродження Ради"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram